Svaret på denna fråga kan diskuteras i oändlighet. Sverige har trots allt utvecklats och kommit mycket långt inom feminism. Men vi är också långt ifrån att vara ett helt jämställt land. Än idag är samhället fortfarande mycket ojämställt mellan män och kvinnor trots att vi lever på 2000-talet. Det är dags att bryta alla normer och försöka kämpa mot ett nytt samhälle där kvinnor och män har samma förutsättningar. Jämställdhet innebär att kvinnor och män ska ha samma makt att kunna forma sina egna liv och samhället. Detta är något som jag och många andra tycker är en självklarhet. Många kvinnor och män, men framförallt kvinnor jobbar mycket hårt för att få ett jämställt samhälle.

Vi kvinnor har alltid stått i skuggan av männen och jag menar inte att det gäller bakom varje man eller alla jobb som finns i hela Sverige. Men nu är det kvinnornas tur att komma bort från denna skugga och in i ljuset för att kunna visa att vi är lika mycket värda som vilken annan människa som helst i världen. Vi kan också jobba. Vi är starka och vi är smarta precis som många andra är. Kvinnor kan göra det män kan göra. Vi måste också såklart ta hänsyn till att kvinnor kanske inte är lika starka som män är rent fysiskt men vi drar alla kvinnor över en och samma kam. Citat som kvinnor ofta får kastade rakt i ansiktet kan vara ” Men du är ju tjej?”. Vad ska det betyda? Vad spelar det för roll att jag är tjej? Detta är bara ett exempel på en mening, bakom den finns en arme av andra meningar.

Jag tycker att feminism är lika självklart som att låna pengar. Vi lånar pengar när vi som mest behöver det, eller när vi vill ha det som mest. Det innebär samma sak för feminismen. Vi behöver dem som mest nu, och majoriteten av alla människor vill ha det som mest just nu. Vi och samhället behöver dig och du kan hjälpa till att förändra det som skulle förändrats för länge sedan.

Många kvinnor har idag dåligt självtroende och vågar inte söka jobb som är mansdominerade. De flesta söker de jobb som oftast förknippas med kvinnor, som t.ex. undersköterska. Men faktum är att det är fler kvinnor än män som har högskoleutbildning. Det finns alltså fler kvinnor där ute som skulle platsa bättre som VD för ett stort företag än som dagislärare. Många kvinnor når väldigt höga positioner inom olika branscher, men de når oftast inte ända upp. När vi väl uppnår den högsta positionen som t.ex. VD, då får vi helt plötsligt stor uppmärksamhet. Varför det? Varför ska det skrivas kors och tvärs överallt för att en kvinna blivit stor inom ett visst jobb. Män får oftast aldrig denna uppmärksamhet. Man eller kvinna, det ska inte spela någon roll. Svaret på frågan är, ja Sverige behöver feminism.

mts_entrepreneurship