Den största nackdelen med frilansande, och i bland den största fördelen, är att det i perioder kan vara ensamt. Visst, möjligheten att kunna sätta sitt eget schema är guld värt. Friheten att kunna köra halvdag på en fredag eller kanske jobba heldag på en söndag är inte att underskatta. Men med handen på hjärtat behöver vi alla lite social interaktion då och då. Då kan det vara ett kul alternativ att hyra kontorsplats.

Befinner du dig i Stockholm eller Malmö kan du ta hjälp av Helio för dina kontorsbehov. De erbjuder flexibla kontrakt där du kan hyra eget kontorsrum eller plats i kontorslandskap – öppen eller fast. De erbjuder även rum och lokaler för små och stora event. Plats i ett öppet kontorslandskap är perfekt för dig med strikt budget men som samtidigt vill kunna nätverka. Helio erbjuder också regelbundna föreläsningar, event och andra typer av träffar för alla som hyr plats i deras lokaler.

Inkluderande coworking ökar tryggheten

Helio och många andra uthyrare av kontorsplatser, har policies kring miljöpåverkan, personlig integritet och säkerhet. En prioritet hos många kvinnor som hyr kontorsplats är trygghet. Du bör därför välja ett kontorslandskap som tar denna aspekt seriöst. Till exempel ska det så klart vara okej att ta dit gäster och kunder, men det ska också tydligt och officiellt dokumenteras vilka personer som kommer och går – och när de kommer och går.

Kameraövervakning är en annan del. Ingen vill bli filmad på jobbet, men är trygghet en prioritet är det tyvärr ett effektivt medel. Det minimerar risken att något brott begås på platsen, eller att olämpliga situationer inträffar. Det ska kännas lika tryggt att sitta och jobba ostört, som att lämna kvar sin jobbdator när man går ut på lunch. I slutändan får man helt enkelt känna efter. Policies och regler kan bara ge så mycket – arbetsmiljön och vilka ”typer” av människor som jobbar på platsen är svårt att påverka – så var aldrig rädd att testa olika kontorshotell.

mts_entrepreneurship