Datorspel förknippas fortfarande med pojkar och män, och kulturen kring datorspel har ett rykte om sig att vara kvinnofientlig, men enligt en studie från Entertainment Software Association är vuxna kvinnor de som spelar mest datorspel. Studien visade att 36 % av de tillfrågade spelarna var vuxna kvinnor, 35 % var vuxna män och 17 % var tonårskillar. Studien räknade med alla typer av spel som spelas via dator.

Nyare och större spel kräver en bra gaming laptop med god prestanda och större grafikkort. Spelar man dessutom mycket på fritiden eller streamar professionellt är det en god idé att investera i en bra gaming laptop. Fördelen med en laptop är dessutom att du kan sitta var du vill och enkelt ta med den till en vän för att köra co-op, eller ta med den till e-sportturneringar.

Kvinnor som streamar

Att streama innebär att spela in sig själv när man spelar datorspel och det finns även möjlighet att kommunicera med sin publik. Streaming är ett bra sätt för någon utan egen gaming-laptop att ta del av TV-spel de gillar och lyssna på en underhållande person under tiden, de mest populära streamingplattformerna är Twitch och Youtube. Några svenska kvinnliga streamers är Maja Henkel, som är den första svenska League of Legends-mästaren, och Emma ”Swebliss” Bliss, som bland annat spelar skjutspelet Counter Strike.

För att kunna spela och streama har ofta gaming laptops större processor, mer RAM minne och större skärm än en budgetdator, den ska även kunna köra mediaprogram för att kunna spela in content.

mts_entrepreneurship