Det råder delade meningar om vem som kan kalla sig feminist och inte. Men i grund och botten kan alla som har en syn på att det ska vara samma rättigheter, ansvar och möjligheter för könen när det kommer till det sociala, ekonomi och politik kalla sig feminister. En del anser att du inte kan kalla dig feminist om du förstorar brösten och rakar benen. Men du är lika mycket feminist oavsett om du sätter in bröstimplantat eller inte. Att du har snygga bröst med hjälp av bröstimplantat som du trivs med har inget att göra med din ideologiska syn. Det viktigaste är att du sätter in bröstimplantat för din skull och för att du ska må bra.

Det viktiga i feminism är synen du har

Feminism handlar om många olika saker och är ett paraplybegrepp. Det är framförallt hur orättvisor kan bli mer rättvisa och varför det är orättvist från allra första början som är det viktiga i feminism, inte huruvida du gör något med kroppen. Det viktiga, som inom allt annat, är att du faktiskt går din egen väg inom feminism. Killar kan vara feminister, feminism har alltså inget att göra med utseende. Som om någon skulle säga att du inte är feminism för att du ser ut på ett visst sätt eller klär dig på ett visst sätt kan du lägga det åt sidan och inte ta åt dig. Det viktiga är att du vet vad du står för.

Feminism är populärt

Det är idag populärt att kalla sig feminist. Det är exempelvis många influencers och andra makthavare som idag kallar sig feminister. En del kategoriserar och säger att de är en viss sorts feminist. Men oavsett om en person kallas sig socialistisk feminist eller liberalfeminist är det viktiga vilka maktordningar de anser är viktiga och vad de faktiskt gör för att utmana dessa markordningar. Om du frågar en feminist den frågan kan du lättare få en förståelse för vad de faktiskt menar när det säger att de är feminister. Feminism är ett område och ord som går att diskutera länge. Många har olika syn på saker som feminism, som med det allra mesta.

mts_entrepreneurship