Att vara feminist är inte alls så som många tror. En del menar att feminister inte rakar sig, tycker att alla kvinnor borde ha det bättre än män och så vidare. Men det har inte alls med det att göra. Det handlar om att alla ska ha lika villkor och bli bemötta med samma respekt. Att en man säger att han är feminist för att han har en syster eller mamma som han tycker förtjänar samma rättigheter är heller inget starkt argument. Alla ska ha samma villkor, oavsett kön, punkt slut! Det finns många som kämpar för kvinnors rättigheter i samhället och om man ser till det internationella perspektivet så har Sverige kommit en bra bit på vägen för att bli jämställt. Dock är det inte rättvist ännu, och det finns länder i världen där det inte bara är män som är motståndare till feminismen, utan även kvinnor som tycker att män bör få särskilda privilegier för att klara sig genom livet.

Feminister kan visst bry sig om utseende

Det spelar ingen roll hur man ser ut, om man använder Beckham parfym eller sminkar sig mycket. Många har hakat upp sig på just det där med att feminister inte rakar sig. Det är en ren och skär lögn. Feminism har inget med utseende, religion eller något annat att göra. Det handlar om att man vill ha samma rättigheter och möjligheter som män i samhället. Så en gång för alla tycker jag att vi ska begrava myten om att alla feminister har håriga armhålor. Zara Larsson, svensk artist, har starkt gått ut med vad hon står när det gäller feminism. Hon är självklart feminist säger hon, och hon tycker att det är något som alla bör vara. Det finns många andra kändisar som också går ut med att öppet säga att de är feminister. Genom att kändisar gör det här kanske det kan innebära att fler av det vanliga folket också förstår att alla bör vara feminister. Det är inget konstigt med det.

Svaga kvinnor är också feminister

Många anser att starka kvinnor, karriärkvinnor, är feminister. Men det behöver inte bara vara de som är det. Det finns kvinnor som är fullt nöjda med sina liv som hemmafruar samtidigt som de är feminister. Precis som det är upp till kvinnan att skaffa sig utbildning och ett välbetalt jobb så är det en annan kvinnas val att stanna hemma och ta hand om sina barn på dagarna. Man behöver inte vara det ena eller andra för att vara feminist. Sedan finns det även många män som idag säger att de är feminister och det är väldigt positivt. Desto mer vi pratar om det, desto mer accepterat kommer det att bli i samhället.

mts_entrepreneurship